Constitució i Activitats

INTRODUCCIÓ

L’any 1968 es va constituir a Vic (comarca d’Osona, Barcelona) el primer nucli de Control Lleter de Vaquí Frisó a Catalunya, el van seguir els nuclis de Girona, la Seu d’Urgell (Lleida), Granollers (Barcelona) i Lleida. El nucli 4 d’Osona és actualment el més antic dels que estan en actiu a l’Estat Espanyol, però a la vegada és de creació recent si prenem com a referència l’inici del control lleter a Europa (1900).

A finals de la dècada dels 70 van començar a sorgir les Associacions de Criadors de Raça Frisona, aglutinant un o diversos nuclis de Control Lleter i sempre a nivell d’una o unes quantes comarques adjacents.

L’activitat principal de les Associacions és la de realitzar en comú el control lleter de les explotacions integrants, en base a una infraestructura pròpia (personal especialitzat i centre de processament de dades).

CONSTITUCIÓ

Les Associacions Comarcals (o supracomarcals), amb afany de resoldre conjuntament problemes relatius a la Millora Genètica en un marc més ampli, van constituir el febrer de 1983 la Federació d’Associacions de Criadors de Raça Frisona de Catalunya (FEFRIC).

L’octubre de 1985 la Direcció General de Producció i Indústries Agroalimentàries va nomenar la FEFRIC Entitat col·laboradora del DARP per a gestionar el Llibre Genealògic, i va delegar-hi la gestió del Control lleter de la Raça Frisona.

ACTIVITATS

{"error":"Usuario no autenticado"}
Desplaça cap amunt